9,2
879 beoordelingen
all-season-banden-1140x420_tcm-22-1943365.jpg

All season banden

Voor alle seizoenen

Waarom all season banden

All season banden zijn ideaal als u het hele jaar met dezelfde banden wilt rijden. Ze zijn geschikt voor normale weersomstandigheden. De banden presteren minder goed dan zomerbanden bij hoge temperaturen en dan winterbanden bij lage temperaturen en winterse omstandigheden. Het voordeel van all season banden is dat u de banden niet hoeft te wisselen en u de gedemonteerde banden niet hoeft op te slaan.

Voordelen Toyota banden:
 • Veiligheid door maximale grip en afvoer van water

 • Kies voor zomer, winter of all season banden

 • Aantrekkelijke prijzen en vakkundige montage

RAV0009a_18_1600x900_tcm-22-1624843.jpg

De kwaliteitsbanden van Toyota

Kies voor kwaliteit

De vier banden van uw Toyota hebben een verantwoordelijke taak. Ze dragen het gewicht van de auto, de inzittenden en uw bagage. Ook spelen ze een cruciale rol bij het weggedrag van uw Toyota: optrekken, remmen, het opvangen van dwarskrachten in bochten en grip op nat wegdek. De juiste banden zijn daarom erg belangrijk. Uw Toyota wordt door de fabriek afgeleverd op banden van goede kwaliteit. Indien ze vervangen moeten worden, adviseren wij: kies voor diezelfde kwaliteit.


Toyota raadt Yokohama aan

Uw Toyota dealer weet wat de juiste banden voor uw Toyota zijn, zoals die van Yokohama. Met de keuze voor Yokohama heeft u gegarandeerd een band die afgestemd is op uw Toyota. Bovendien kiest u voor een merk met een goede prijs-prestatieverhouding. Meer informatie vindt u op: www.yokohama.nl.

Hoe kan ik banden onderling vergelijken?

Sinds 2012 hebben autobanden die op de Europese markt worden verkocht, verplicht een gestandaardiseerd label. Dat maakt het makkelijker om eigenschappen als grip, brandstofefficiency en rolgeluiden van verschillende merken banden met elkaar te vergelijken.

4_winter_wheels_front_17zoll_PW45710001ZC_prev02_final_8bit_tcm-22-1624885.jpg
Codering zijwang banden
 • 215/65R15 = Afmetingen
 • 96V = Draagvermogen/Snelheidssymbool
 • 0DT = DOT-code (Department of Transportation)
 • LMCF D500 = Fabriekscode
 • (E4) 4564651 = ECE certificering en code van goedkeuring
 • TYRENAME = Productnaam
 • MANUFACTURER = Fabrikant

De banden van Toyota: de juiste keuze

Bandenspanning

Naast de juiste band is het ook belangrijk dat u met de juiste bandenspanning rijdt. Voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw banden. Uit elke band ontsnapt namelijk continue een beetje lucht. Een te lage bandenspanning zorgt voor een hoger brandstof verbruik, is slecht voor de wegligging en verhoogt de kans op een klapband. Een te hoge bandenspanning zorgt voor slechter contact met de weg en meer slijtage. Controleer daarom elke maand de bandenspanning. Bandenspanningssensoren kunnen u daarbij helpen. Vanaf medio 2014 zijn alle nieuwe Toyota modellen standaard uitgerust met bandenspanningssensoren.

Wanneer zijn mijn zomerbanden aan vervanging toe?

Uw banden presteren optimaal bij een profieldiepte van 5 mm of hoger. Daarna neemt de remweg toe en kunnen uw banden minder goed het regenwater afvoeren. De wettelijke minimale profieldiepte is 1,6 mm. Wij adviseren echter de banden te vervangen wanneer deze een profieldiepte heeft van 3 mm. Daarnaast slijten banden ook wanneer u deze weinig gebruikt. Het rubber droogt namelijk uit. Door ouderdom, maar ook de weersomstandigheden hebben hier invloed op. Laat dus uw banden regelmatig controleren door uw Toyota dealer.

Europees bandenlabel

Sinds november 2012 is er een verplicht Europees Bandenlabel. Dit label geeft informatie over het brandstofverbruik, de veiligheid en het milieu. Het helpt u bij de keuze van de juiste Toyota band. Belangrijke criteria van dit label zijn:

Brandstofverbruik/rolweerstand

Hoe meer rolweerstand een band heeft, hoe hoger het brandstofverbruik van de auto zal zijn. Een lage rolweerstand maakt de auto zuiniger. De veiligheid van een band is op verschillende manieren te meten. Belangrijk is grip op een nat wegdek en de weerstand tegen aquaplaning. Voor het bandenlabel is gekozen voor de remweg op nat wegdek, dat zegt veel over de kwaliteit van een band.

Geluidsproductie buiten de auto

Het label vermeldt het geluid van banden buiten de auto. Een stille band belast de omgeving minder. Welk aspect voor u het belangrijkst is, beslist u uiteraard zelf. In ieder geval kunt u er vanuit gaan dat een band met een laag geluidsniveau, en groene scores op de andere twee onderdelen een band van goede kwaliteit is.

Plan uw afspraak
Uitleg EU bandenlabels
EC_tyre_label_CA-2x_tcm-22-1494627.png
Brandstof efficiëntie klasse

7 klassen van G (minst efficiënt) t/m A (zeer zuinig)
Het resultaat kan variëren tussen de voertuigen en de rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou het brandstofverbruik tot wel 7,5%* kunnen verminderen. In het geval van bedrijfswagens zelfs nog meer.

Grip op nat wegdek klasse

7 klassen van G (langste remweg) t/m A (kortste remweg)
Het resultaat kan variëren tussen voertuigen en rijomstandigheden, maar het verschil tussen een voertuig uitgevoerd met een complete set banden van een G- of een A-klasse zou de remweg tot wel 30% kunnen verkorten (bijv. voor een personenwagen die rijdt met een snelheid van 80 km/uur kan dit oplopen tot een 18 meter kortere remweg**)

Extern afrolgeluid klasse

Naast de afrolgeluidswaarde in decibel dB(A) geeft het pictogram aan of het externe afrolgeluid van de band voldoet aan de toekomstige Europese limietwaarde. NB: Het externe afrolgeluid van een band is niet direct gerelateerd aan het waarneembare geluid in de wagen.

Bronnen:

ETRMA-Europese Tyre & Rubber Manufacturers' Association, Europese effectbeoordeling van de Commissie SEC (2008) 2860

Effectbeoordeling van de Europese Commissie SEC (2008) 2860

* Gemeten volgens de testmethoden in Verordening EG 1222/2009

** Gebaseerd op een gemiddelde rijweggrip

RAV0501a_18_1600x900_tcm-22-1624845.jpg

Veelgestelde vragen

Banden
 • Wat is de juiste bandenspanning?

  Uw Toyota dealer weet precies welke bandenspanning de juiste is. Controleer de spanning van de banden één keer per maand. De banden dienen koud gecontroleerd te worden. Vergeet ook het reservewiel niet. Uitgangspunt bij de reserveband is 0.5 bar meer bandenspanning dan in de gewone band. Controleer je jouw banden warm? Tel dan 0,3 bar op bij de aanbevolen spanning.

 • Beïnvloedt de profieldiepte het functioneren van de band?

  Ja, enorm. Ondanks de verdere toename van elektronische veiligheidssystemen zoals ESP, ABS en traction control. Jouw Toyota bandenset blijft de meest bepalende factor in het contact tussen auto en wegdek. Naarmate het profiel verder afslijt verminderen de goede eigenschappen van een band. Dit is voornamelijk merkbaar in kritische situaties. Zo kan de remweg op een nat wegdek van een versleten band al snel twee keer langer zijn dan die van een band met volledig profiel.

 • Wanneer moet ik mijn banden laten vervangen?

  Aan de slijtagegraadindicatoren in de hoofdprofielgroeven is te zien wanneer jouw banden vervangen moeten worden. Slijtagegraadindicatoren zijn kleine verhogingen in de groeven van het profiel. De wettelijke minimale profieldiepte voor alle personenwagenbanden in Europa is 1,6 mm. Deze minimale grens is bereikt als de slijtagegraadindicatoren in de profielgroeven op gelijke hoogte zijn met de profielblokken, maar het is beter de banden bij uiterlijk 2 mm profieldiepte te vervangen.

  Voor brede sportieve-, lage sectiebanden wordt een vervangingsgrens bij 3,5 mm aanbevolen en bij winterbanden wordt de slijtagegrens al bereikt bij 4 mm restprofiel. In de groeven van deze banden zijn daarom "winter wear indicatoren" (WWI) aangebracht die je erop attenderen dat deze banden niet meer de beste winterprestaties kunnen garanderen.

 • Hoe oud mogen banden zijn?

  Elk rubberproduct, dus ook een band, is onderhevig aan veroudering. Bij de fabricage van banden wordt er natuurlijk wel rekening mee gehouden dat de producteigenschappen een bandenleven lang praktisch onveranderd moeten blijven. Monteer nooit gebruikte banden zonder hun voorgeschiedenis te kennen. Banden verouderen zelfs wanneer ze nooit of incidenteel gebruikt zijn. Laat daarom je oude banden controleren door een Toyota dealer om er zeker van te zijn dat ze nog geschikt zijn voor verder gebruik.

  Extra aandacht verdienen banden gemonteerd op caravans en reservebanden: zij kunnen oud of verouderd zijn. Het wordt aanbevolen deze na 6 jaar te vervangen.

Meer over banden